Preview Mode Links will not work in preview mode

The Brief - Een podcast over merken, marketing en content


Dec 4, 2019

In deze aflevering van The Brief interviewen Mark Schoones en Matthijs Tielman Country Manager Benelux bij Flyeralarm; Maarten Timmerman-Zubani. We spreken Maarten over de toekomst van papier, content marketing voor loyaltyprogramma's en conversiemonsters. 
 
Quotes van Maarten: 
'Wanneer 90% van het papier de prullenbak ingaat, dan is er iets mis met de keten.'
'Zelf was ik toch al een happy camper met mijn oude zwembroek' 
'B2B marketing is een greenfield aan mogelijkheden' 
'Heeft iemand briefpapier nodig? Stel dan ook de vraag of ze aan enveloppen hebben gedacht.' 
 
Over Flyeralarm: 
https://www.flyeralarm.com/nl/content/index/open/id/1412/over-ons.html
 
Shownotes:
 
Beste Content
1:00 - Boek: 'Het is oorlog, maar niemand die het ziet' - auteur: Huib Modderkolk. Een boek over de vergaande cybersecurity measurements in Nederland. 'Ze laten je router ontploffen'.
 
Nieuws
5:00 - Digitale Revolutie. Pamflet over 'datamacht' van D66. Hoe perken we de invloed van de Big Tech bedrijven en de algoritmes die zijn gebruiken in. En hoe zorgen wij er zo voor dat zij in deze digitale era niet meer zo veel invloed op ons leven hebben? En wie is daar verantwoordelijk voor? D66 draagt 12 oplossingen aan in haar pamflet. Zoals: centraal overzicht van databases, een algoritme autoriteit, gezichtherkenning verbieden tot de wetgeving staat, algoritmes inzichtelijk maken voorderden en meer. 'De politiek doet het met alle juiste intenties, maar als we dan bij de oplossingen komen wordt het vrij snel een beetje knullig.'
https://d66.nl/digitale-revolutie/
 
9:00 - Speech Sacha Baron Cohen 'calls out to Mark Zuckerberg: 'je hebt misschien wek een vrijheid van meningsuiting, maar je hebt niet perse een vrijheid van bereik'.
https://www.youtube.com/watch?v=tDTOQUvpw7I
 
11:50 - Sparkjoy opruim en ontspul goeroe Marie Condo gaat nu zelf spulletjes verkopen. Een winkel, een webshop en opruim conusltants zijn te boeken.
https://www.architecturaldigest.com/story/marie-kondo-shop-is-now-open 
 
16:30 - De Stichting Nederlandse Top 40, Adformatie en Spreekbuis.nl organiseren voor het eerst gezamenlijk de Reclamemuziek Top 40 aller tijden. Een verkiezing gericht op de beste reclamemuziek uit de afgelopen 50 jaar. Tot en met 15 december kun je stemmen. Op donderdag 19 december wordt de Reclamemuziek Top 40 aller tijden bekendgemaakt.
https://www.top40.nl/stemlijst/reclamemuziek-top-40
 
Interview
28:40 - RTL Ventures & Miinto:
https://www.rtl.nl/pers/persberichten/rtl-nederland-en-happy-investments-nemen-minderheidsaandeel-in-miinto-holding/